Branche initiatief UNETO-VNI: BIM luidt einde van het ‘oude bouwen’ in

De installatiebranche heeft op 4 februari op de VSK-beurs in Utrecht een pakket aan initiatieven gepresenteerd om de toepassing van BIM een krachtige impuls te geven. Volgens de initiatiefnemers ISSO, Opleidingsfonds OTIB, TVVL en UNETO-VNI luidt BIM het einde van het ‘oude bouwen’ in en biedt de ontwikkeling grote kansen op innovatie.

Gezamenlijk Initiatief

Tijdens een spetterende bijeenkomst in de VSK-Arena lieten de vier organisaties in de installatiebranche zien dat zij alles in het werk stellen om installateurs te voorzien van kennisproducten om aan de slag te kunnen met het Bouw Informatie Model (BIM). Daarbij brengt elk van de organisaties eigen expertise in. Kennisinstituut ISSO heeft de publicatie 109 ‘Starten met een BIM’, Opleidingsfonds OTIB heeft een integrale leergang BIM beschikbaar en TVVL haakt in met de workshop ‘Kennis maken met een BIM’.

Nieuwe tijd

De organisaties in de installatiebranche verwachten dat installatiebedrijven in vooral de utiliteit en grote infrawerken binnenkort niet meer om BIM heen kunnen. Maar ook de kleinzakelijke markt  en de woningbouw ontkomen er uiteindelijk niet aan. Theo Ockhuijsen van Opleidingsfonds OTIB: ‘Wie denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen, komt bedrogen uit. BIM betekent een grote omslag in de bouw- en installatiebranche. Ondernemers die niet mee gaan, zetten zichzelf straks buitenspel.’

Download artikelen:

2014 februari-Bouw en aanbesteding-BIM
2014 februari-Cobouw-BIM
2014 maart-Installatie en Sanitair-BIM

Geschreven door